Voka zomerstage bezoekt pionier in ouderenzorg Alexianen Zorggroep Tienen

Ouderen waar mogelijk langer in hun eigen vertrouwde thuis laten wonen en hen tegelijk de beste zorg bieden. Daar ijvert de Alexianen Zorggroep Tienen al jaren voor. Hoe ze dat doen, kon politica Ann De Martelaer (Groen) tijdens haar Voka Zomerstage ervaren.

Iedere zomer organiseert Voka-KvK Vlaams-Brabant zomerstages om politici in contact te brengen met bedrijven en organisaties. De lijst van deelnemende organisaties is zeer divers: van grote multinationals naar lokale bedrijven die door de jaren heen hun stempel hebben gedrukt op de Vlaams-Brabantse economie. Maar liefst 25 politici zullen in Vlaams-Brabant een bezoek brengen aan een onderneming.

De Alexianen Zorggroep in Tienen heeft als eerste zorggroep in de regio een ouderenexpertiseteam dat te bereiken is via één aanmeldpunt. Ouderen en hun familie worden zo aan huis geholpen. “Ons ouderenexpertiseteam is een samenwerkingsverband van verschillende projecten en initiatieven, nl. Zorg 24, de eerstelijnspsychologische functie voor ouderen, het mobiel outreachend team voor ouderen, het supportteam geestelijke gezondheidszorg, de geheugenkliniek en het geriatrisch ziekenhuis”, zegt Bert Lambeir, algemeen directeur van de Alexianen Zorggroep Tienen. “Zo ijveren we er, samen met stad Tienen en RZ Tienen, ook voor om een dementievriendelijke gemeente te worden.”

V.l.n.r Pascal Caroyer (Voka-KvK Vlaams-Brabant), Jolien Meeusen (Voka-KvK Vlaams-Brabant), An Haekens (hoofdarts Broeders Alexianen), Ann De Martelaer (lid van de commissie Welzijn in het Vlaams Parlement), Bert Lambeir (Algemeen Directeur Broeders Alexianen)
V.l.n.r Pascal Caroyer (Voka-KvK Vlaams-Brabant), Jolien Meeusen (Voka-KvK Vlaams-Brabant), An Haekens (hoofdarts Broeders Alexianen), Ann De Martelaer (lid van de commissie Welzijn in het Vlaams Parlement), Bert Lambeir (Algemeen Directeur Broeders Alexianen)

In het veld staan

Politici echt tonen waar bedrijven, maar ook instellingen in onze regio van wakker liggen en welke uitdagingen ze op hun pad vinden, is het doel van de Voka zomerstages. Van deze opportuniteit maken politici graag gebruik.

“Politici kunnen op zo’n stage écht zien hoe onze ondernemingen elke dag maatschappelijke groei realiseren. Mooi om te zien hoe de Alexianen Zorggroep Tienen op een laagdrempelige manier ouderen en hun families bereiken, zodat zij hoogwaardige zorg kunnen krijgen en ouder worden op een betekenisvolle manier kan verlopen.” Kris Claes (Gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Vlaams-Brabant)
“Dankzij deze Voka-stagedag heb ik beter inzicht gekregen op de dagelijkse realiteit van de ouderenzorg en de immense uitdagingen. De ervaringen van dit mobiel outreachend team neem ik zeker mee in mijn politiek werk.“ Ann De Martelaer, lid van de commissie Welzijn in het Vlaams Parlement
Tiffany Mestdagh

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact