Voka-KvK Vlaams-Brabant lanceert nieuw aanbod rond digitalisering in de zorg

Met een eerste infosessie rond artificiële intelligentie in de zorg op 18 april lanceert Voka-KvK Vlaams-Brabant haar nieuw aanbod rond digitalisering in de zorg: DigiZorg. AI is alom tegenwoordig en kan de gezondheidszorg transformeren, maar er moet ook aandacht zijn voor ethiek en privacy.

Onze gezondheidszorg staat onder grote druk. Digitalisatie kan tot grote doorbraken leiden, maar enkel als de zorginstellingen ook de nood ervan voelen. Daarom stelt Voka-KvK Vlaams-Brabant zich op als facilitator tussen de bedrijven die oplossingen aanbieden en de zorginstellingen zelf. Zo injecteert Voka-KvK Vlaams-Brabant een flinke dosis matchmaking in de zorg.

“Er is een veelheid aan tools die door zorginstellingen worden gebruikt”, zegt Roel Raymaekers, Manager Duurzaam en Innovatief Ondernemen. “Maar het aanbod van Voka-KvK Vlaams-Brabant heeft niet als doel om naar één gemeenschappelijke tool te gaan voor iedereen, wel om een overzicht te bieden van de bestaande oplossingen. Zo krijgen zorginstellingen een beter zicht op wat al bestaat.”

Digitalisering meten

Als eerste stap op weg naar meer digitalisering kunnen bedrijven in de zorg een digitale screening invullen. Op basis van deze resultaten komen zij in contact met een medewerker van Voka-KvK Vlaams-Brabant die in gesprek gaat met hen over wat ze nog kunnen doen op vlak van digitalisering.

De infosessie van 18 april gaat door bij IDEWE in Heverlee. Inschrijven kan nog via deze link.

Over DigiZorg

Voka-KvK Vlaams-Brabant lanceert DigiZorg, een regionale uitwerking van de Health Community die al sinds 2011 bestaat, in samenwerking met Vlaio.

Over de Health Community

De Voka Health Community is sinds 2011 uitgegroeid tot een netwerk van meer dan 600 welzijns- en zorgondernemingen, bedrijven, kenniscentra en patiëntgroepen op 900 campussen.

https://www.voka.be/healthcommunity

Niet voor publicatie

Indien jullie graag aanwezig willen zijn, schrijf je dan zeker in. De infosessie is gratis

Tiffany Mestdagh

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact