Voka – KvK Vlaams-Brabant en provincie Vlaams-Brabant bekronen duurzame ondernemingen

Voka – KvK Vlaams-Brabant samen met provincie Vlaams-Brabant op zoek naar tiende miK-klimaatambassadeur

Jaarlijks gaat het milieu-infopunt voor kmo’s, een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant en Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, op zoek naar een kleine of middelgrote organisatie die zich actief inzet voor duurzaam ondernemen met speciale aandacht voor klimaatverbetering. Vier finalisten kunnen meedingen naar de titel van miK-klimaatambassadeur 2023. Dit jaar viert het miK-klimaatambassadeurschap bovendien zijn tiende verjaardag.

Vlaams-Brabantse kmo’s krijgen tot 22 augustus de kans om zich kandidaat te stellen voor de wedstrijd. Na een selectie door Voka – KvK Vlaams-Brabant en de provincie Vlaams-Brabant worden vier finalisten gekozen. Ze krijgen hun eigen promocampagne waarop iedereen zijn of haar favoriet een virtuele duw in de rug kan geven via een online stemcampagne. Die stemronde telt mee voor vijftig procent van de punten. De andere vijftig procent bestaat uit het verdict van juryleden van Voka-KvK Vlaams Brabant en de provincie. De nieuwe klimaatambassadeur wordt dan bekend gemaakt in december.

 

"Het miK dient als platform om een brug te bouwen tussen enerzijds onze Vlaams-Brabantse ondernemers en anderzijds de lokale overheden en de provincie. De Klimaatambassadeur is een belangrijke titel die zowel vanuit Voka KvK Vlaams-Brabant als de provincie Vlaams-Brabant wordt toegekend aan een onderneming die met recht en rede kan worden beschouwd als een voorbeeld op gebied van duurzaam ondernemen voor anderen in de regio. We zijn trots op de samenwerking met de provincie én op de mooie winnaars van de voorbije jaren. We zijn dan ook verheugd om dit jaar de 10e laureaat te mogen bekendmaken." aldus Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Vlaams-Brabant.
"De provincie Vlaams-Brabant trekt steeds meer de kaart van duurzaamheid. Sterker zelfs, het is voor ons één van de belangrijkste pijlers in de beleidskeuzes. De Vlaams-Brabantse ondernemingen zoveel mogelijk stimuleren en ondersteunen om die lijn te volgen is en blijft het doel." besluit gedeputeerde Bart Nevens.

In 2022 mocht All Belgian Recycling de miK-trofee als klimaatambassadeur in ontvangst nemen.

Zaakvoerder Sven De Meuter brak toen een lans voor de bouwsector: "De bouw communiceert niet genoeg over wat ze al jarenlang doet op vlak van duurzaamheid en circulariteit."

Hij gebruikte dan ook graag zijn titel als miK-klimaatambassadeur om te benadrukken wat All Belgian Recycling allemaal realiseerde op vlak van duurzaamheid. Zo bouwden ze een nieuwe centrale om groen beton te produceren en zetten ze verdere stappen op het vlak van hemelwaterrecuperatie en waterinfiltratie om de schaarste te verminderen. Steeds meer architectenbureaus, bouwbedrijven en overheidsinstanties gingen er intussen op bezoek.

miK, partner in duurzaamheid

Om Vlaams-Brabantse bedrijven te lauweren die een voortrekkersrol spelen in de transitie naar duurzaam ondernemen, roept het miK jaarlijks een bedrijf uit tot miK-Klimaatambassadeur. De vorige winnaars zijn All Belgian Recycling (2022), Harol (2021), drukkerij Van der Poorten (2020), Statik (2019), DNS Belgium (2018), ACE Packing (2017), Kasteelhoeve Wange (2016), Ecoworks (2015) en NNOF (2014).

Naast de verkiezing van de Klimaatambassadeur ondersteunt en begeleidt miK bedrijven bij het zetten van stappen richting duurzaamheid, klimaatneutraal ondernemen en energiebesparing. Met het miK willen de provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant ondernemers motiveren om duurzaamheid te integreren in het DNA van de onderneming.

Wil je jouw onderneming of een andere kmo nomineren? Stuur zeker jouw naam en gegevens naar [email protected]. Dat kan nog tot 22 augustus.

Meer info over de werking van het miK: www.mikkmo.be

Helena Polfliet

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging & Woordvoerder, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact