Kersvers Open Vld-Voorzitter Tom Ongena op politiek diner van Voka - KvK Vlaams-Brabant

Vilvoorde, Living Tomorrow – Open Vld-Voorzitter Tom Ongena, wisselde tijdens het politiek diner van Voka – KvK Vlaams-Brabant, met ondernemers en managers van gedachten. Meer dan dertig ondernemers uit Vlaams-Brabant gingen het gesprek aan met de nieuwe voorzitter. De Open Vld-Voorzitter gaf er een pleidooi voor lagere kosten, meer rechtszekerheid en om meer mensen te activeren richting onze arbeidsmarkt.

Ondernemers kunnen tijdens de politieke diners op een toegankelijke manier hun bekommernissen kwijt die concreet van toepassing zijn voor hun onderneming. Ze inspireren zo bovendien mee het beleid van morgen. Er komen tal van prangende dossiers aan bod zoals bijvoorbeeld de hoogdringendheid van een finaal goedgekeurd stikstofdecreet. De vergunningenstop mag er de facto niet komen. Maar ook het aanpakken van regulitis in dit land kwam uitgebreid aan bod. De regeldruk is moordend voor onze bedrijven." zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant
Open Vld-voorzitter Tom Ongena: “Het is altijd inspirerend om met onze ondernemers in gesprek te gaan. Hun harde werk, elke dag, ligt aan de basis van onze welvaart. Hoewel we als land sterker uit de opeenvolgende crisissen zijn gekomen, blijven de uitdagingen voor onze bedrijven groot. We moeten verder stappen zetten om hun concurrentiekracht te verhogen, hen meer rechtszekerheid bieden wanneer ze investeren en ervoor zorgen dat ze goede en geschikte mensen kunnen vinden.”
Ook voor de voorzitter van Voka -KvK Vlaams-Brabant, Daniëlle Vanwesenbeeck, is het aanhalen van de banden tussen politiek en ondernemers cruciaal: “Het is heel belangrijk dat ondernemers het gesprek kunnen aangaan met politici want samen staan we voor grote uitdagingen. We inspireren dan ook graag beleidsmakers om beleid te voeren dat onder andere onze concurrentiekracht ondersteunt, zorgt billijke vergunningen en ruimte om te ondernemen.”
Helena Polfliet

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging & Woordvoerder, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact