Helft Vlaams-Brabantse ondernemers onvoldoende instroom van kandidaten: migratie als oplossing

Uit een recente studie van SD Worx bij 711 kmo-bedrijfsleiders blijkt dat 51,7% van de Vlaams-Brabantse ondernemingen onvoldoende instroom krijgt van gekwalificeerde kandidaten voor vacatures. Om toch voldoende arbeidskrachten te vinden, nam 12% van de Vlaams-Brabantse werkgevers al buitenlandse werkkrachten aan. Vooral werknemers met de Franse of Nederlandse nationaliteit vinden hun weg naar de Vlaams-Brabantse arbeidsmarkt.

Het vinden van geschikte kandidaten voor openstaande vacatures blijft moeilijk. Dit ondervinden Vlaams-Brabantse ondernemers ook. TMS uit Tienen heeft 75 openstaande vacatures staan.

“Tot nu toe konden we onze openstaande vacatures invullen door medewerkers binnen Europa aan te trekken, maar nu volstaat dit niet meer. We moeten buiten Europa zoeken, maar de procedure om buitenlandse werknemers aan te trekken duurt te lang, gemiddeld vier maanden. Dat moet sneller.” Walter Kestens, CEO TMS

Meer administratie is volgens de studie van SD Worx bij 1 op de 4 werkgevers een belangrijke tot zeer belangrijke hindernis om mensen aan te werven. Bij 1 op de 3 is het de complexe regelgeving en verschillende wetten. Ook taal en cultuur is bij bijna de helft van de bedrijven een zeer belangrijke hindernis.

“Wij pleiten daarom als Voka-KvK Vlaams-Brabant om de Single Permit-procedure te versnellen. De volledige doorlooptijd is te lang, zeker als je vergelijkt met het buitenland, waar je om 3 weken tijd al een permit kan krijgen. Ook de lijst van knelpuntberoepen voor economische migratie moet uitgebreid worden.” Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Vlaams-Brabant
Jo Lavrysen, teammanager International employment SD Worx: “Werkgevers willen hun nieuwe medewerker graag zo snel mogelijk en liefst binnen de 3 maand aan het werk zetten. Dat is zeker een aandachtspunt als je buiten de EU rekruteert. Voor niet-EU werknemers heb je een gecombineerde vergunning nodig: zowel de gewestelijke migratiedienst als de dienst vreemdelingenzaken moeten hun goedkeuring geven. Beide diensten zijn echter overbevraagd en onderbemand wat ervoor zorgt dat werkgevers heel lang moeten wachten vooraleer een werknemer kan starten.”

Wanneer migratie niet kan

Wanneer Vlaams-Brabantse ondernemers geen werkkrachten uit het buitenland kunnen aantrekken, gaat 32,4% mensen met minder ervaring aanwerven en bijscholen, 21,7% gaat onderaannemers inschakelen, 22,6% gaat minder werk aanvaarden, 19% gaat freelancers inschakelen, 21,4% gaat de productiviteit verhogen, 25,9 % gaat interimkrachten inschakelen en 30,5% gaat mensen intern doorschuiven en opleiden.

 

Over de studie

In de driemaandelijkse tewerkstellingsprognose van SD Worx zijn voor de 55e keer een voor België representatief aantal kmo's bevraagd naar hun verwachtingen over tewerkstelling. Hieraan namen 711 bedrijven van 1 - 250 werknemers deel tussen 23 november en 10 december 2023. Het betreft een online bevraging van de kmo’s in België aan de hand van een representatieve steekproef waarbij het onderzoeksbureau CityD-WES de respondenten via e-mail aanspreekt. De studie wordt ieder kwartaal herhaald. Er wordt gewogen volgens regio en organisatiegrootte in functie van de populatie van kmo’s. De resultaten zijn representatief voor alle kmo’s in België. De wegingen voor Vlaanderen en Brussel zijn nooit groter dan twee. Voor de kmo’s uit Wallonië blijft de weging beperkt tot 2,5. Voor de volledige steekproef bedraagt de foutenmarge 3,76% (betrouwbaarheidsinterval van 95%). Er namen 144 Limburgse kmo’s deel aan de studie.

Over SD Worx

In de huidige, nieuwe wereld van flexibel werken, willen mensen inspiratie halen uit hun job en de vrijheid krijgen om zich te focussen op wat echt telt. Organisaties hebben dynamische, gemotiveerde werknemers nodig die ondersteund worden door slimme technologie. Als toonaangevende Europese leverancier van geïntegreerde HR-oplossingen maakt SD Worx van HR een waardevol instrument voor het bedrijf van hun klanten en de mensen die voor hen werken. SD Worx levert HR-oplossingen voor de hele levenscyclus van werknemers, van het betalen van werknemers tot het aantrekken, aanwerven, belonen en ontwikkelen van het talent dat bedrijven succesvol maakt. SD Worx biedt zijn oplossingen aan via vier kerncapaciteiten: software, outsourcing, consultancy en inzichten op basis van data-analyse. SD Worx is de vertrouwde toonaangevende Europese leverancier van end-to-end HR-oplossingen voor alle organisaties en werknemers. Meer dan 84.000 kleine en grote organisaties in heel Europa stellen hun vertrouwen in het bedrijf en zijn +75 jaar ervaring. SD Worx berekent de lonen van ongeveer 5,2 miljoen werknemers en behoort wereldwijd tot de top vijf. De meer dan 7.500 medewerkers zijn actief in België (HQ), Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Tegen eind 2023 zal SD Worx een geconsolideerde omzet realiseren van +1 miljard euro. ​ ​

Meer informatie staat op
www.sdworx.com / Volg ons via LinkedIn en Twitter

Meer informatie:
SD Worx
Eva De Schryver
T +32 (0) 496 02 67 08
M
[email protected] of [email protected]

Tiffany Mestdagh

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact