Vlaams-Brabantse bedrijven openen hun deuren voor Voka Open Bedrijvendag

In de hele provincie openen zondag bedrijven fysiek of virtueel hun deuren naar aanleiding van Voka Open Bedrijvendag. Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kvk Vlaams-Brabant brengt een bezoek aan productiebedrijf Hydro Building Systems in Landen. Helena Polfliet, belangenbehartiger bij Voka KvK Vlaams-Brabant brengt een bezoek aan Skeyes, die de veiligheid en de efficiëntie van het luchtverkeer in België verzekert.

Dit jaar openen 25 Vlaams-Brabantse bedrijven hun deuren voor het grote publiek. De ideale gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen.

Hydro Building Systems

Hydro Building Systems in Landen produceert aluminium voor onder meer veranda’s, ramen en deuren. Ze zijn de enige producent ter wereld die werkt met gerecycleerd aluminium.

“Een productiebedrijf als Hydro Building Systems in Landen zet in op duurzaamheid met gerecycleerd aluminium en daarvoor petje af. De transitie naar klimaatneutraliteit is een evolutie waar alle bedrijven voor staan. Onze bedrijven willen vooruit op vlak van duurzaamheid maar botsen wel eens tegen drempels zoals financiën of regelgeving. Dit is een fantastisch voorbeeld van een bedrijf dat zelf aan de slag gaat ondanks moeilijkheden waar ze mee geconfronteerd worden," zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Vlaams-Brabant

Als internationaal bedrijf hechten we veel belang aan lokale verankering en een goede verstandhouding met de lokale partners en omwonenden”, legt Johan De Clerck, Deputy Managing Director Benelux van Hydro Building Systems uit.

Skeyes

Ook een bezoek aan de verkeerstoren en het luchtverkeersgeleidingscentrum CANAC 2 staat op het programma.

“Indrukwekkend hoe de luchtverkeersgeleiders 24/7 het luchtverkeer in goede banen leiden. Het is niet te onderschatten hoe belangrijk de veiligheid van ons luchtverkeer is.” besluit Helena Polfliet, belangenbehartiging voor Voka – KvK Vlaams-Brabant

De lijst van alle deelnemende bedrijven in Vlaams-Brabant is hier terug te vinden.

Tiffany Mestdagh

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact