Volledige vergunning verleend voor luchthaventram

Voka - KvK Vlaams-Brabant en Metropolitan vragen met spoed de werken aan te vatten

De Vlaamse regering verleende vandaag op initiatief van Vlaams Minister Zuhal Demir de stedenbouwkundige vergunning voor een groot stuk tramlijn vanaf de grens met Vlaanderen tot de luchthaven. Eerder deed de Brusselse regering dat voor een stuk tramlijn in de Bourgetlaan van de NAVO-rotonde tot de grens met Vlaanderen. Voka-KvK Vlaams-Brabant en Metropolitan zijn zeer tevreden met de beslissing en vragen nu met spoed de werken aan te vatten.

“De nieuwe luchthaventram wordt de spin in het web van de multimodale hotspot die de economische bedrijvenzone nu al is en zal voor zowel de mobiliteit als de tewerkstelling een grote rol spelen.” ​ steekt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Vlaams-Brabant, van wal.
“Dit is een belangrijke mijlpaal in een cruciaal dossier voor de interregionale mobiliteit van de regio Vlaams-Brabant en Brussel. Niet alleen zal de luchthaventram een verschil uitmaken voor de tewerkstelling van en naar Brussels Airport, ook de bedrijventerreinen errond zoals Machelen en Zaventem zullen gemakkelijker bereikbaar zijn. Een goede ontsluiting van bedrijventerreinen voor logistiek en woon-werkverkeer is voor ondernemers een absolute noodzaak.” aldus Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka -KvK Vlaams-Brabant.
“Deze tramlijn zorgt voor een betere bereikbaarheid van de luchthaven en de bedrijvenzones in de luchthavenregio, zodat ook Brusselaars daar gemakkelijk aan de slag kunnen. Dat biedt nieuwe groeiperspectieven voor de ondernemingen in de luchthavenregio, in hun zoektocht naar talent. Eerder kende de Brusselse regering een vergunning goed voor het deel op Brussels grondgebied. Nu is er dus ook een vergunning voor het Vlaamse deel. We rekenen er op dat er nu vaart wordt gezet achter de realisatie van de tramlijn”, aldus Jan Van Doren, directeur bij Voka Metropolitan.
Helena Polfliet

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging & Woordvoerder, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact