Voka KvK - Vlaams-Brabant roept bedrijven op om steunvraag in te dienen voor “ontwrichte zones”

Met de publicatie van het Koninklijk Besluit van 26 oktober 2023 werd de beslissing bekrachtigd die reeds eerder genomen werd door het federaal kernkabinet om de looptijd van de steunzones die getroffen worden door zware collectieve ontslagen voor een tweede maal te verlengen. Vlaanderen heeft momenteel drie zones afgebakend rond Genk, Turnhout en Machelen-Zaventem. ​

Vrijstelling doorstorting bedrijfsvoorheffing

Bedrijven die binnen Vlaams-Brabant investeren, kunnen tot 2028 twee jaar lang een vrijstelling van 25% van de doorstorting van bedrijfsvoorheffing voor elke extra arbeidsplaats krijgen. Dat komt neer op een loonkostenverlaging van 4 tot 5 procent.

Voor de steunzone in Vlaams-Brabant kunnen nog aanvragen ingediend worden tot 31 mei 2028. Er zijn zo in 2023 reeds 221 nieuwe werkplaatsen gecreëerd.

“De Belgische loonkosten zijn bij de hoogste in Europa, te wijten aan hoge inflatie en automatische loonindexering. De loonkost stijgt tussen 2022-2024 met 21 procent. Dat ondermijnt onze concurrentiekracht. Deze maatregel is niet te onderschatten voor bedrijven. Belangrijk is dat hij wordt benut en voldoende onder de aandacht gebracht wordt zolang bedrijven kunnen intekenen op de steun.” licht Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Vlaams-Brabant toe.

Wie komt in aanmerking

Het voordeel geldt voor kmo’s die in de afgebakende steunzone investeren en nieuwe werkgelegenheid creëren.

Meer info? Surf naar ​ https://www.vlaio.be/nl/subsidies financiering/subsidiedatabank/vrijstelling-doorstorting-bedrijfsvoorheffing-steunzones

 

Helena Polfliet

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging & Woordvoerder, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact