Voka- KvK Vlaams-Brabant reikt allereerste ondernemingsprijs uit aan Tiense Suikerrafinaderij

Tiense Suikerraffinaderij sleept prestigieuze Gangmakersprijs in de wacht

De Tiense Suikerrafinaderij nam tijdens de Nacht van de Gangmakers de allereerste Voka Ondernemingsprijs Gangmaker van de Kamer Van Koophandel Vlaams-Brabant in ontvangst. Meer dan 500 ondernemers vierden er samen het ondernemerschap in de plantentuin van Meise. Bovendien werd uit vier genomineerden de Voka ondernemingsprijs Gangmaker 2023 verkozen. Die prijs beloont een bedrijf uit Vlaams-Brabant dat uitzonderlijke prestaties leverde op vlak van duurzaamheid, ondernemerschap, creativiteit, samenwerking. ​

Tijdens Voka Vonkt, de nieuwjaarsrecepties van Voka - KvK Vlaams-Brabant, werd telkens één bedrijf per regio genomineerd: Ijsfabriek Strombeek voor regio Noordrand, Brouwerij Lindemans voor West-Brabant, Scott Sportech Benelux voor Groot-Leuven en Tiense Suiker voor Hageland. Tijdens een jurymoment werd uit deze vier genomineerden de Tiense suikerraffinaderij verkozen.

De prijs werd uitgereikt door de voorzitster van Voka - KvK Vlaams-Brabant Daniëlle Vanwesenbeeck: “Op alle criteria kreeg Tiense Suikerraffinaderij ​ een uitmuntend rapport van de jury. We zijn dan ook heel trots dat zij de prijs in de wacht hebben kunnen slepen, want ze zijn echt een voorbeeld van ambassadeur- en ondernemerschap in de regio. Dat Tiense Suiker de prijs heeft mogen ontvangen komt ook omdat het een bedrijf is met een verhaal dat blijft enthousiasmeren en dat naar de toekomst blijft kijken."
“Wat Tiense Suiker siert, is dat het weliswaar een groot bedrijf is dat bovendien deel uitmaakt van een internationale groep, maar toch met beide voeten in de Tiense grond verankerd blijft. De bieten worden in de omgeving van de onderneming geteeld en medewerkers komen uit de regio. Ook wordt samengewerkt met scholen om via duaal leren meer jongeren uit de buurt aan een job te helpen. Bovendien investeerde Tiense Suiker de voorbije jaren fors in een nieuwe diffusietoren. Dankzij al deze inspanningen verdient Tiense Suiker zeker de prijs voor Gangmaker van de provincie”, aldus Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka - KvK Vlaams-Brabant
Kris Claes (Gedelegeerd Bestuurder Voka - KvK Vlaams-Brabant), Jan Ingels (directeur Tiense Suikerraffinaderij), Daniëlle Vanwesenbeeck (voorzitter Voka - KvK Vlaams-Brabant) en Jan Spooren (Gouverneur Vlaams-Brabant)
Kris Claes (Gedelegeerd Bestuurder Voka - KvK Vlaams-Brabant), Jan Ingels (directeur Tiense Suikerraffinaderij), Daniëlle Vanwesenbeeck (voorzitter Voka - KvK Vlaams-Brabant) en Jan Spooren (Gouverneur Vlaams-Brabant)

Jury

De jury van de Gangmaker Vlaams-Brabant bestond uit zes personen: Jan Spooren, gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant, Daniëlle Van Wesenbeeck, voorzitter van Voka - Kamer Van Koophandel Vlaams-Brabant, Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer Van Koophandel Vlaams-Brabant, Peter Van Puyvelde, hoofd van de diensten faculteit ingenieurswetenschappen aan de KUL, Alex Coene, netmanager Kanal Z en Sam Sluismans, managing partner bij Deloitte Accountancy. De jury besliste bij consensus.

Nomineer je bedrijf

Wens je als bedrijf ook deel te nemen aan de verkiezing voor Gangmaker 2024? Dat kan nu al via dit formulier. 

Helena Polfliet

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging & Woordvoerder, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact