Voka - KvK Vlaams-Brabant: opgelucht over landbouwakkoord maar nu moeten blokkades stoppen

Voka - KvK Vlaams-Brabant is opgelucht dat er gisterenavond een akkoord bereikt werd tussen de Vlaamse regering en de landbouworganisaties. Dit akkoord moet een nieuw perspectief geven aan de landbouwondernemingen in Vlaanderen. Nu er een akkoord is, moeten de blokkades van landbouwers wel onmiddellijk stoppen. Het is tijd om de afspraken om te zetten in daden, en niet langer te betogen en blokkeren.

"Nu er een akkoord is tussen de Vlaamse regering en de landbouworganisaties moeten de blokkades van de boeren onmiddellijk ophouden. De totale economische schade loopt nu al in de tientallen miljoenen euro's. Door blokkades van havens en belangrijke verkeersassen werd de voorbije weken grote schade toegebracht aan onze Vlaamse economie en welvaart. Dit moeten we nu achter ons laten”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Vlaams-Brabant

Het akkoord van vannacht komt op vele domeinen tegemoet aan de bezorgdheden van de landbouwers. Het heeft geen rechtstreekse impact op de rest van de economie. Het recent goedgekeurde stikstofdecreet wordt niet aangepast en zal weldra van kracht worden zoals voorzien. Het debat over het toekomstig ruimtegebruik in het dichtbebouwde Vlaanderen moet gevoerd worden en Voka - KvK Vlaams-Brabant wil hier als spreekbuis van de ondernemingen en de industrie haar rol spelen en verantwoordelijkheid opnemen.

Voka – KvK Vlaams-Brabant is vragende partij om op Europees niveau en op korte termijn een andere aanpak te bepleiten voor dichtbevolkte en sterk geïndustrialiseerde regio's als Vlaanderen. Wij hebben een aanpak op maat nodig om economische en ecologische belangen te kunnen verzoenen.

“We moeten met Europa het debat aangaan over de Natuurherstelwet en de EU Klimaatdoelstellingen 2040 vanuit het perspectief van Vlaanderen als dichtbevolkte en sterk geïndustrialiseerde regio", besluit Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Vlaams-Brabant

 

Helena Polfliet

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging & Woordvoerder, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact