Voka-KvK Vlaams-Brabant lanceert eerste ondernemers summit

Ondernemers leren er hoe technologie een innovatiecultuur ondersteunt

Ondernemers samen brengen om hen te inspireren, naar de toekomst te kijken én de tools bieden om net dat stapje verder te zetten met hun bedrijf: dit is het nieuwe concept van Voka-KvK Vlaams-Brabant. De eerste editie van de Ondernemers Summit 2023, Top Talks, gaat door op 14 november in de vernieuwde gebouwen van Living Tomorrow in Vilvoorde. Cybersecurity, generatieve AI, 5G, quantumtechnologie, lowcode, maar ook ​ vissen staan op de agenda. “We hebben als eerste thema gekozen voor innovatie en technologie. Innovatie en zelf transformatie is aanwezig in zoveel facetten van ondernemerschap; nieuwe IT toepassingen worden uitgerold aan een nooit gezien tempo. Het is dan ook een namiddag waarbij we stil staan bij wat nodig is om alle medewerkers mee te krijgen rond al deze veranderingen ”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka-KvK Vlaams-Brabant.

Volgens cijfers van de VDAB zijn er 40.000 vacatures in de Vlaamse rand. Dit aantal blijft maar groeien en ondernemers vinden steeds moeilijker mensen om die openstaande vacatures te vullen. Bovendien is het niet alleen kwestie van de nieuwe werkkrachten te vinden, maar ook van ze aan het werk te houden. Daarom zal tijdens de Top Talks niet enkel gesproken worden over nieuwe IT toepassingen maar nodigde ​ Voka-KvK Vlaams-Brabant Jo Peters uit als keynote. Vanuit zijn ervaring bij UPspace kent hij als geen ander de noden en belangen van hoe organisaties moeten zorgen dat al hun medewerkers zich als een vis in het water voelen. Hij vergelijkt het kantoor dan ook met een aquarium vol vissen, waarin iedere vis andere noden en wensen heeft om te blijven leven.

“De ruimte waarin mensen werken, speelt een essentiële rol op werkgeluk, stress en de productiviteit van onze medewerkers. Het bepaalt waar en hoe je focus en interactie op de werkplek beter kan faciliteren. ​ Onze werkplek is niet meer geëvolueerd sinds de jaren 60 terwijl de wereld helemaal anders is gaan werken met vele digitale tools en thuiswerk in een internationale context. Logisch dus dat onze offices niet meer werken. Het is dan ook hoog tijd voor een reset, waarin medewerkers centraal staan. Zeker in de war for talent is je werkomgeving naast loon, voordelen en inhoud de laatste troef die je kan uitspelen als bedrijf om collega’s aan te trekken.” Jo Peters, CEO van Deusjevoo en UPspace

Tijdens de keynote zal naar verschillende technologie verwezen worden die nadien in ​ breakout-sessies verdiept worden. Zo zal Eviden dieper ingaan op cybersecurity en generatieve AI, Proximus duikt in 5G en quantumtechnologie, Mendify brengt dan weer inzicht in lowcode en Process Delight en het aanpassen van technologie aan medewerkers.

Start van een jaarlijks ondernemers Summit – Top Talks

Dit jaar start Top Talks met sessies rond innovatie en technologie, volgend jaar zal in het najaar een nieuwe editie gepland worden.

“Top Talks is meer dan een netwerknamiddag voor bedrijfsleiders. Dankzij een boeiende keynote en breakout-sessies worden ondernemers echt ondergedompeld in materie die belangrijk is voor hun bedrijfsvoering.” Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Vlaams-Brabant

Inschrijven voor het event kan nog via deze link

Tiffany Mestdagh

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact