Voka – Kamer Van Koophandel Vlaams-Brabant verlengt Cybersecurity Roadshow wegens overrompelend succes

Voka – Kamer Van Koophandel Vlaams-Brabant gaf vorige week het startschot van een cybersecurity roadshow doorheen de provincie om bedrijven beter te leren beschermen tegen cyberbedreigingen zoals phishing-mails, ransomware en valse telefoonoproepen. Omwille van het overrompelend succes organiseert Voka – Kamer Van Koophandel Vlaams-Brabant op 2 juni een aanvullende dag in Air Cargo Belgium waarop bedrijven kunnen intekenen.

“De vier voorziene haltes in Zellik, Vilvoorde, Tienen en Leuven waren in een mum van tijd uitverkocht. Daarom organiseren we een bijkomende mogelijkheid voor bedrijven binnen en buiten Air Cargo Belgium. Zo brengen we de ernstige problematiek van cyberbedreigingen onder de aandacht maar ook de oplossingen. Het is de bedoeling dat bedrijven achteraf zelfstandig aan de slag kunnen.”
Niet toevallig gaat de activiteit op 2 juni door in Air Cargo Belgium. “Want ook luchtvaartbedrijven ontsnappen niet aan cyberaanvallen. Cybercriminelen merken eveneens op dat bedrijven in transport en logistiek kwetsbaarder zijn voor cyberaanvallen.”, vertelt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder bij Voka -Kamer Van Koophandel Vlaams-brabant.

Cyberaanval treft namelijk bijna één op de acht Vlaamse bedrijven. 95% van de cyberaanvallen dringt via een medewerker het bedrijf binnen. Het is dus noodzakelijk voor bedrijven om bewuster om te gaan met cyberbedreigingen en de nodige tips & tricks onder de knie te krijgen. De aandacht voor databeveiliging geeft bovendien een meer betrouwbare reputatie en sterkere marktpositie.

Hoe gaat het praktisch in zijn werk? Bedrijven leggen met teams van max. 8 personen een parcours af door 3 trucks: een escape truck waarin verschillende onderwerpen speels en interactief aan bod komen, een bezoek aan de ethical hacker of cybersecurity coach en een heuse netwerk truck om ervaringen in uit te wisselen. Er zijn 10 slots per dag beschikbaar tussen 09u00 en 19u00. ​
Inschrijven kan via https://www.voka.be/activiteiten/cybersecurity-roadshow-air-cargo-belgium.

Helena Polfliet

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging & Woordvoerder, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact