Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant brengt met '100x100 gesprekken' CEO’s en jongeren samen op Valentijnsdag: "Deze ontmoetingen zorgen voor nieuwe inzichten bij beide partijen"

Op Valentijn organiseert Voka Vlaams-Brabant, in samenwerking met ASATT (A Seat At The Table) en Technopolis voor de tweede keer op rij de 100x100 gesprekken. Dankzij het initiatief kunnen ambitieuze, Vlaamse jongeren van zich laat horen en zich rechtstreeks richten tot 100 CEO’s, ministers en partijvoorzitters. De gesprekken verlopen digitaal met uitzondering van 1 fysieke, coronaproof ontmoeting per regio.

Na een succesvolle editie in 2021 herneemt Voka Vlaams-Brabant het format van de 100x100 gesprekken. Ook dit keer schreven Vlaamse jongeren zich massaal in. Vervolgens maakte ASATT, een mentoring- en leiderschapsprogramma voor jongeren, studenten en jonge professionals, een selectie. De deelnemende CEO’s behoren tot de grootste bedrijven in Vlaanderen zoals Janssen Pharmaceutica, Elia, Cargill en ING. Daarnaast zegden Vlaamse partijvoorzitters, ministers, ambassadeurs en universiteitsrectoren hun medewerking toe. Net als vorig jaar vinden de meeste gesprekken digitaal plaats. Dit jaar wordt hiervoor HYBR, het hybride eventplatform van Technopolis, ingeschakeld.

Luisteren naar elkaar

Hoewel de gesprekken doorgaan op Valentijnsdag is het meer dan een ludieke actie. Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen, wil alvast een duidelijk signaal sturen naar jongeren. “De mening van jongeren telt. Het succes van de eerste editie heeft ons gesterkt in de overtuiging dat de 100x100 gesprekken waardevol zijn voor alle deelnemers. Verrassende ontmoetingen zijn vaak de aanzet tot nieuwe inzichten, zowel bij de CEO's als bij de jongeren. Samen ondernemen en samen groeien, betekent ook luisteren naar elkaar”, aldus Maertens.

Talent

In Vlaams-Brabant ontvangt Geert Maesmans, Director Research & Development bij Cargill R&D Centre Europe uit Vilvoorde de 21-jarige Firdaouss Rian, masterstudent Business & Information Systems Engineering aan de KU Leuven. "Ook als internationaal bedrijf blijven we aandacht hebben voor onze lokale werking. We bevinden ons hier in een research & development omgeving en dat maakt voor Cargill 'mensen' erg belangrijk, zo niet het allerbelangrijkst", verklaart Maesmans. "Daar horen ook jongeren oftewel nieuwe talenten bij. Jongeren die deelnemen aan deze gesprekken willen nieuwe dingen ontdekken en proberen. Daarom gaan we graag met hen in dialoog om te luisteren naar hun ambities."

Netwerkkans

Firdaouss hoopt in de eerste plaats te leren uit de weg die Geert intussen aflegde. Daarnaast wil ze ook haar netwerk vergroten. "Dankzij deze kans leer ik nieuwe mensen kennen en werk ik ook aan mijn netwerk. Momenteel zet ik hier bewust op in, want ik ben ervan overtuigd dat een breed netwerk altijd kan helpen. Niet enkel op professioneel vlak, want ik ben van mening dat er altijd wel iets valt te leren van de mensen die je ontmoet. Een gesprek zoals dit is volgens mij een stap in de goede richting", zegt Rian.

 

Geert Maesmans, Director Research & Development bij Cargill R&D Centre Europe ontving in het kader van de 100x100 gesprekken Firdaouss Rian, masterstudent aan de KU Leuven.
Geert Maesmans, Director Research & Development bij Cargill R&D Centre Europe ontving in het kader van de 100x100 gesprekken Firdaouss Rian, masterstudent aan de KU Leuven.

In Vlaams-Brabant deden volgende bedrijven ook mee aan de 100x100 gesprekken: DNS België, Architeam, Parkwind, Aviapartner Belgium, DHL Aviation, Econocom Managed Services, Novartis Pharma, Sandoz België, ABB, IKEA Belgium, Krinkels, Leaseplan Fleet Management, De Eik en Signify Belgium.

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact