Tiense Suikerraffinaderij is winnaar van de eerste Voka Ondernemingsprijs Gangmaker Hageland van Voka-KvK Vlaams-Brabant

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka-KvK Vlaams-Brabant in Tienen werd de winnaar van de eerste ​ Voka Ondernemingsprijs Gangmaker voor Hageland bekend gemaakt. De eer gaat dit jaar naar Tiense Suikerraffinaderij, onder andere voor hun inspanningen rond duurzaam waterbeheer, maar ook voor hun inzet in de regio.

Op de laatste van de vier nieuwjaarsrecepties van Voka-KvK Vlaams-Brabant in Manege Tienen kwamen een 300-tal ondernemers samen om het glas te heffen op het nieuwe jaar. Na twee jaar corona was dit het uitgelezen moment om opnieuw face to face in contact te komen met andere bedrijfsleiders uit de regio. Maar ook de politieke uitdagingen voor het nieuwe jaar werden besproken.

“Loonbeleid, energievoorziening en fiscaliteit zijn dé uitdagingen voor de politiek in 2023. Een indexsprong en structurele aanpassing van het indexmechanisme zijn noodzakelijk en onvermijdelijk om onze concurrentiepositie ten opzichte van het buitenland te vrijwaren. Bevoorradingszekerheid en betaalbaarheid van energie blijft ook dit jaar zeer belangrijk voor bedrijven in de regio. Fiscaliteit vervolledigt de top-3 prioriteitenlijst. Deze regering moet een eerste stap zetten in een fiscale hervorming waarbij werken lonender en aantrekkelijker wordt.” ​ Daniëlle Vanwesenbeeck, voorzitster Voka-KvK Vlaams-Brabant tijdens haar nieuwjaarsboodschap
Daniëlle Vanwesenbeeck (voorzitter Voka - KvK Vlaams-Brabant), Christophe De Graef, (burgemeester Diest) Walter Kestens (regiovoorzitter Voka Hageland), Jan Ingels (Tiense Suikerraffinaderij), Gwendolyn Rutten (burgemeester Aarschot), Katrien Partyka (burgemeester Tienen), Kris Claes (gedelegeerd bestuurder Voka -KvK Vlaams-Brabant) en An Schevenels (gedeputeerde provincie Vlaams-Brabant).
Daniëlle Vanwesenbeeck (voorzitter Voka - KvK Vlaams-Brabant), Christophe De Graef, (burgemeester Diest) Walter Kestens (regiovoorzitter Voka Hageland), Jan Ingels (Tiense Suikerraffinaderij), Gwendolyn Rutten (burgemeester Aarschot), Katrien Partyka (burgemeester Tienen), Kris Claes (gedelegeerd bestuurder Voka -KvK Vlaams-Brabant) en An Schevenels (gedeputeerde provincie Vlaams-Brabant).
Kris Claes, Jan Ingels (Tiense Suikerraffinaderij), Daniëlle Vanwesenbeeck
Kris Claes, Jan Ingels (Tiense Suikerraffinaderij), Daniëlle Vanwesenbeeck

 

Nieuwe Vlaams-Brabantse ondernemingsprijs

Ook werd tijdens de nieuwjaarsreceptie de eerste Gangmaker van de regio bekend gemaakt.

“Met Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant zijn we voor onze Gangmakers prijs op zoek gegaan naar een bedrijf uit regio Hageland die uitblonk op vlak van duurzaamheid, verankering in de regio en employer branding. Een Gangmaker moet voor ons een ambassadeur zijn voor Hageland, wat Tiense Suikerraffinaderij zeker is. Naast inspanningen rond minder gebruik van water, zet het bedrijf zich ook in voor de medewerkers en voor de regio. Denk maar aan Suikerrock, dat ook dit jaar opnieuw op het Bietenplein plaats zal vinden.” ​ Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Vlaams-Brabant
“De Tiense Suikerraffinaderij maakt sinds 1836 kwalitatieve suiker van lokaal geteelde suikerbieten en is echt verankerd in de regio. Traditie gaat bij ons ook gepaard met duurzame innovatie: momenteel bouwen we bijvoorbeeld een diffusietoren die 6.000 ton minder CO2 zal uitstoten en minder water zal verbruiken, ook maatschappelijk lopen er tal van initiatieven, waaronder recent de innovatie om drinkwater uit suikerbieten te produceren. Deze Gangmakerprijs is de bekroning voor het harde werk van onze 600 werknemers en een boost om onze duurzaamheidsinspanningen verder te zetten.” Jan Ingels, Directeur Fabrieken Tiense Suikerraffinaderij

Over de prijs

Voka-Kvk Vlaams-Brabant reikt voor het eerst een Voka Ondernemingsprijs Gangmaker uit tijdens de nieuwjaarrecepties. Er zal per regio één Gangmaker bekend gemaakt worden. Op 10 januari werd de winnaar van de Voka Ondernemingsprijs Gangmaker voor Groot-Leuven, Scott Sportech Benelux, bekend gemaakt. Op 12 januari de winnaar voor West-Brabant: Brouwerij Lindemans. Op 17 januari werd de winnaar van de Voka Ondernemingsprijs Gangmaker Noord-Rand, Ijsfabriek Strombeek, bekend gemaakt. Op 11 mei wordt de winnaar van de Gangmakers-prijs voor Vlaams-Brabant bekend gemaakt. Deze wordt gekozen uit de winnaars van de verschillende regio’s (Groot-Leuven, Hageland, Noord-Rand en West-Brabant).

Over de jury

De jury voor de Gangmakers-prijs van de regio bestond uit de regiovoorzitter en een afgevaardigde van het regiobestuur, de directrice Ledenrelaties en Marketing van Voka-KvK Vlaams-Brabant en een afgevaardigde van Deloitte (die ook een financiële check deed van de genomineerden).

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact