Stap dichter bij herinrichting van de Ring rond Brussel

De Vlaamse regering stelde het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) ‘Ruimtelijke herinrichting van de Ring rond Brussel (R0) – deel noord’ principieel vast. De principiële vaststelling komt er nadat de adviezen uit het openbaar onderzoek over het ontwerp-GRUP zijn verwerkt.

De voorgedragen gekozen combinatie van alternatieven en varianten bepaalt het kader van het GRUP. Zo voorziet men onder meer een parallelstructuur in twee zones, worden de op - en afritten herschikt om weefbewegingen te beperken en een veilige ring te creëren. Ook pakt de Werkvennootschap onveilige punten aan, is er voldoende aandacht voor openbaar vervoer en versterkt men het fietsnetwerk.

“We juichen de principiële vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan van de ring rond Brussel toe en vragen om voort te maken met de volgende stappen zoals het advies van de Raad van State. Dit is een belangrijke stap in het proces om de ring klaar te maken voor een duurzame toekomst en er valt geen tijd te verliezen door en tussen ellenlange procedures. De Ring rond Brussel is zo een belangrijke as voor onze ondernemers en het is van cruciaal belang dat de mobiliteitsdoorstroming optimaal kan plaatsvinden, reageert Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Vlaams-Brabant.
Helena Polfliet

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging & Woordvoerder, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact