Minister Weyts bezoekt tijdens Voka-KvK Vlaams-Brabant zomerstage Animal Care Center en cargo

Minister Weyts bezoekt vandaag, als zomerstage van Voka KvK Vlaams-Brabant, Brussels Airport, de tweede belangrijkste economische groeipool van het land. Naast een bezoek aan het Animal Care & Inspection Center staat de zoektocht naar talent voorop met een bezichtiging van de Aviation Talent Hub die volop in aanbouw is. Het belang van Brussels Aiport als logistieke hub werd onderstreept met een bezoek een Brucargo.

Visie op talent

Brussels Airport staat garant voor 24.000 directe en 40.000 indirecte jobs. Zo heeft de luchthaven haar eigen werkgelegenheidsplatform Aviato en opleidingsvehikel Aviato Academy. De luchthaven werkt hiervoor samen met werkorganisaties Voka, Actiris en BECI, met VDAB en het onderwijsveld. Eind volgend jaar opent de Aviation Talent Hub van Aviato Academy op de luchthaven. Hier zal aanstromend talent de kans krijgen om een opleiding te volgen en aan de slag te gaan op de site bij de meer dan 300 bedrijven. Minister Weyts bracht alvast een bezoek aan de werf.

Brucargo, logistieke hub van Vlaams-Brabant

Brucargo, het vrachtgedeelte van Brussels Airport was in 2022 goed voor 776.000 ton cargo. Minister Weyts bekeek vanop de eerste rij het lossen en laden van een cargovlucht.

"Brussels Airport is gespecialiseerd in het vervoer van farmaceutische producten en is een van de belangrijkste farmahubs wereldwijd. De luchthaven legt zich ook toe op het transport van verse producten, machineonderdelen, b2b-commerce… en hiermee ondersteunt de luchthaven dus belangrijke speerpuntsectoren van de Vlaamse economie die gericht is op export." Kris Claes gedelegeerd bestuurder van Voka KvK Vlaams-Brabant.

Animal care & inspection center

De luchthaven is ook gespecialiseerd in het transport van levende dieren. In 2020 opende een gloednieuw en ultramodern Animal Care en Inspection Center. Brussels Airport zet met dit centrum de standaard op Europees niveau.

“De laatste jaren is er in heel onze samenleving steeds meer aandacht voor Dierenwelzijn – en op de luchthaven is het niet anders. Het nog vrij nieuwe ‘Animal Care and Inspection Centre’ zorgt voor dieren die vervoerd worden in een vliegtuig. 2.000 m² met onder andere afgescheiden verblijven, gespecialiseerde personeelsleden en aangepaste licht-, temperatuur- en luchtvoorzieningen. Het afgelopen jaar werden er bijvoorbeeld 815 honden, 172 katten en 303 paarden opgevangen: allemaal dieren die voor of na hun transport onderdak nodig hadden of tijdelijk in quarantaine moesten blijven. Dit zijn stressvolle momenten voor dieren en het is dus belangrijk dat ze de beste zorgen kunnen krijgen. Infrastructuur van wereldformaat. In Vlaanderen kunnen we echt wel het voortouw nemen voor meer dierenwelzijn”, zegt Vlaams Dierenminister Ben Weyts.

 

Tijdens een Voka-zomerstage draait een politicus een halve dag mee op de werkvloer van een bedrijf. Op die manier versterken we de band tussen de politieke wereld en onze ondernemingen. 

“We zijn verheugd dat minister Ben Weyts, vice-minister-president van de Vlaamse regering, koos om zijn Voka-stage te lopen op Brussels Airport. De luchthaven is een belangrijke groeimotor voor de economie, stelt 24.000 mensen tewerk, is de toegangspoort tot de wereld voor passagiers en een belangrijke logistieke facilitator voor het bedrijfsleven. Wij willen ook in de toekomst die rol volop blijven spelen. Daar zal iedereen wel bij varen.” Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport
Helena Polfliet

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging & Woordvoerder, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact