Kris Claes benoemd tot nieuwe gedelegeerd bestuurder van Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Vanaf 1 maart 2022 zal Kris Claes de dagelijkse leiding van Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant op zich nemen. Hij neemt hierbij de rol over van Peter Van Biesbroeck die na 13 jaar de fakkel overdraagt. De afgelopen 8 jaar was Kris Claes Directeur Belangenbehartiging en Talent bij Voka – Kamer van Koophandel Limburg. “Een kans die ik niet kon laten liggen”, aldus de kersverse gedelegeerd bestuurder.

Kris Claes kan verder bouwen op zijn brede ervaring bij Voka. Hij is al sinds 2019 lid van het Voka managementcomité, het overkoepelend orgaan boven de verschillende Voka afdelingen. Bij Voka KvK Limburg nam hij 8 jaar lang de rol van Directeur Belangenbehartiging en Talent op zich. Voorheen was Claes algemeen directeur bij Youth At Risk (YAR) Vlaanderen, een organisatie die hij in 2006 oprichtte. YAR Vlaanderen zet zich in voor de herintegratie van kwetsbare jongeren. Dankzij Claes’ professionele loopbaan is hij meer dan vertrouwd met de noden van ondernemers. Daarnaast gelooft hij in de kracht van de samenwerking tussen onderwijs en ondernemerschap, maar erkent hij ook het belang om de stem van ondernemers te laten weerklinken, zowel op politiek niveau als binnen de overlegorganen.

“De voorbije acht jaar heb ik mee mogen bouwen aan de groei van Voka KvK Limburg. Ik heb samen mogen werken met een heel sterk team en kon zo ondernemers mee ondersteunen en laten groeien. Ik ben heel dankbaar voor die kans en fier op wat ik er heb mogen én kunnen realiseren”, vertelt Claes. “De noden van ondernemers stoppen natuurlijk niet aan de provinciegrens. Het brede netwerk en de ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd zal ik ook kunnen inzetten ten behoeven van de Vlaams Brabantse ondernemers. Ik kijk uit om de uitdagingen specifiek aan deze regio beter te leren kennen en samen met het team van Voka Vlaams-Brabant de leden te ondersteunen”, besluit Claes.

Daniëlle Vanwesenbeeck, voorzitter van de raad van bestuur van Voka KvK Vlaams-Brabant, is opgetogen met de benoeming van Kris Claes. “Ik ben ervan overtuigd dat Kris de juiste man is om samen met Voka de ondernemers van Vlaams-Brabant verder te doen groeien. Ik ​ heb dan ook het nodige vertrouwen in onze samenwerking. Voor mij zijn de drie prioriteiten voor de nieuwe gedelegeerd bestuurder de stem van Voka krachtiger maken voor onze ondernemers; het verder uitbouwen van onze regiowerking en daarbij de samenwerking tussen lokale besturen en de ondernemers in hun regio versterken. Als laatste, maar zeker niet minder, het ondersteunen van onze leden bij verschillende actuele thema’s: zoals groei, internationalisering, innovatie, duurzaamheid en digitalisering.”

Daniëlle Vanwesenbeeck en Kris Claes
Daniëlle Vanwesenbeeck en Kris Claes

Na 13 jaar geeft Peter Van Biesbroeck de fakkel door. Hij leidde sinds 2010 de kamer van arrondissement Leuven en sinds 2016 was hij algemeen directeur van de gefusioneerde KvK Vlaams-Brabant. Daniëlle Vanwesenbeeck: "Wij danken Peter voor zijn inzet en gedrevenheid en wensen hem veel succes met zijn toekomstige plannen."

Sofie Bockaert

Sofie Bockaert

Directeur Sales & Marketing, Voka Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Neem contact op met