Harol bekroond tot nieuwe miK Klimaatambassadeur 2021

De uitreiking vond virtueel plaats met een live unboxing. Winnaar Harol (hier CEO Annick Draelants) mocht de trofee uitpakken.
De uitreiking vond virtueel plaats met een live unboxing. Winnaar Harol (hier CEO Annick Draelants) mocht de trofee uitpakken.

Het Diestse familiebedrijf Harol mag zich voortaan miK Klimaatambassadeur 2021 noemen. Deze verkiezing is een initiatief van het milieu-infopunt voor de kmo (miK) – een samenwerking van Voka - Kamer van Koophandel en de provincie Vlaams-Brabant – en beloont duurzame bedrijven. Harol, een fabrikant van rolluiken, zonwering en poorten, haalde het van de 5 andere finalisten op basis van een online stemcampagne en de expertenstem van Voka en de provincie.

De Klimaatambassadeur komt voort uit de jaarlijkse zoektocht van miK (milieu-infopunt voor de kmo) naar een bedrijf dat zich bijzonder inzet voor klimaatneutraal en duurzaam ondernemen. De winnaar mag op tal van evenementen ervaringen uitwisselen via een community van organisaties en specialisten die klimaatneutraliteit ook hoog op hun agenda zetten.

Dit jaar selecteerde de miK-jury – bestaande uit Voka Vlaams-Brabant en provincie Vlaams-Brabant – 6 finalisten uit de inzendingen, één voor elke regio uit de provincie. De namen: Rensol (Asse), Natuurelles (Tervuren), Harol (Diest), Kim’s Chocolates (Tienen), Jennes (Boortmeerbeek) en Go Smart Automotive (Zaventem). Een online stemcampagne bepaalde samen met de expertenstem van de jury de winnaar en nieuwe Klimaatambassadeur: Harol!

Meer dan alleen windturbine

Dat Harol vooruitstrevend is op vlak van duurzaamheid valt nog het meeste op dankzij de windturbine die hen toelaat hun productie volledig op groene stroom te laten draaien. Maar dat is niet alles: aluminiumafval en regenwater hergebruiken ze maximaal en ze zetten volop in op het verduurzamen van de levensloop van hun producten. De kantoren en productieruimte zijn gehuisvest in een BEN-gebouw. Dit jaar brachten ze een e-book uit over natuurlijke verkoeling en wat we zowel op macro- als op individueel niveau kunnen doen aan de klimaatopwarming. Met zijn producten draagt Harol immers bij aan klimaatadaptieve en energie-efficiënte renovaties, en dus aan een duurzamere wereld.

“Harol is een prachtig voorbeeld van een modern maakbedrijf dat bewijst dat je ook productie op grote schaal duurzaam kunt organiseren”, stelt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka Vlaams-Brabant. “Geen betere inspiratie voor ondernemers dan een bedrijf dat toont hoe een duurzame aanpak concreet kan werken. De ambassadeursrol past Harol dan ook als gegoten!”
Harol uit Diest (Foto: © Kane Demeulemeester)
Harol uit Diest (Foto: © Kane Demeulemeester)

Achtste Klimaatambassadeur

De trofee van miK Klimaatambassadeur is een gekend begrip in Vlaams-Brabant. Met zijn overwinning voegt Harol zich in een rijtje vooruitstrevende bedrijven die zich tot vandaag inzetten voor duurzaam ondernemen. De voorgangers van Harol zijn (van nieuw naar oud) Van Der Poorten, Statik, DNS Belgium, ACE Packaging, Kasteelhoeve Wange, Ecoworks en NNOF.

“We hebben de ambitie om van de provincie Vlaams-Brabant tegen 2040 een klimaatneutrale provincie te maken. Bedrijven spelen hierin een belangrijke rol. Met deze wedstrijd willen we ondernemers stimuleren om de CO2-uitstoot van hun bedrijf te beperken en zo bij te dragen aan een klimaatneutraal Vlaams-Brabant”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu.

Komt u graag meer te weten over de klimaat-inspanningen van Harol en de andere vijf finalisten? U leest het allemaal op: www.mikopklimaat.be


Over miK

Naast de verkiezing van de Klimaatambassadeur, ondersteunt en begeleidt miK bedrijven bij het zetten van stappen richting duurzaamheid, klimaatneutraal ondernemen en energiebesparing. Met miK willen de provincie Vlaams-Brabant en Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant ondernemers motiveren om duurzaamheid écht binnen te brengen in het DNA van de onderneming en om van hun bedrijf een ‘klimaatbedrijf’ te maken.

  • Meer info via www.mikkmo.be of via Sophie Dings: [email protected] – 02 300 58 02
  • Zie jij jezelf en je onderneming als potentiële kandidaat miK Klimaatambassadeur 2022? Laat het ons zeker weten via [email protected].
  • Wil jij van je onderneming graag een klimaatambassadeur maken, maar weet je niet goed waar te beginnen? Neem dan contact op via [email protected] voor meer informatie rond het Voka Charter Duurzaam Ondernemen, het begeleidingstraject om duurzaamheid in je bedrijfsvoering te integreren.
miK Klimaatambassadeur
miK Klimaatambassadeur
Mathieu Wouters

Mathieu Wouters

Communicatiemedewerker, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact