Goedgekeurd stikstofdecreet doet vergunningenstop eindelijk ophouden

Het stikstofdecreet is eindelijk gestemd door het Vlaams Parlement. Hiermee is een ontzettend belangrijke horde genomen in de aanpak van het stikstofprobleem in Vlaanderen. Voka - KvK Vlaams-Brabant bedankt de Vlaamse parlementsleden van de meerderheid en de Vlaamse regering voor hun verantwoordelijkheidszin. Alle economische actoren – van industrie, bouw- en landbouwbedrijven – hebben weer zicht op een voorspelbaar vergunningenkader. De stikstofreductie in alle sectoren kan nu op een gestructureerde wijze worden gerealiseerd. In het goedgekeurde decreet blijft het cruciale onderscheid tussen NOx en ammoniakemissies overeind.

“De vergunningenstop die Vlaanderen al maanden in zijn greep hield, is nu voorbij. De stemming van het stikstofdecreet is een moment van immense opluchting. Investeerders en ondernemers hebben weer zicht op voorspelbaarheid en een voldoende mate van rechtszekerheid. Deze juridische oplossing voor het stikstofprobleem zal geen schoonheidsprijs winnen. Maar het is vandaag het hoogst haalbare. Elk alternatief zou de Vlaamse economie met een onoverzienbare schade opzadelen. Er moest nu gehandeld en gestemd worden.”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Vlaams-Brabant.

Wat betekent het stikstofdecreet concreet voor ondernemingen? Wat met lopende vergunningsaanvragen? Voka - KvK Vlaams-Brabant informeert zijn leden via webinars in de komende dagen en met een praktische en voor iedereen toegankelijke FAQ op de website.

https://www.voka.be/nieuws/stikstofdecreet-wat-je-moet-weten-als-bedrijf

Helena Polfliet

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging & Woordvoerder, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact