Gemiste kans voor verdere connectiviteit met Brussels Airport in nieuw vervoersplan van NMBS

NMBS voerde gisteren de eerste fase door van het nieuwe vervoersplan voor de periode december 2023 tot december 2026. ​ De vervoersmaatschappij rolt het plan in vier opeenvolgende fasen uit: december 2023, december 2024, juni 2025 en december 2025. Voka - KvK Vlaams-Brabant stelt het gebrek aan verdere ontwikkelingskansen voor Brussels Airport aan de kaak.

We zijn verheugd met de start van het ambitieuze vervoersplan maar stellen vast dat er meer ontsluiting met Brussels Airport mogelijk is.” licht Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Vlaams-Brabant toe.

De nationale luchthaven is de tweede grootste economische pool van Vlaanderen, de economische poort en het centrum van de logistieke activiteiten in de provincie Vlaams-Brabant. Ze genereert 2% van het BBP en huisvest een 317 bedrijven. Zo was Brucargo, het vrachtgedeelte van Brussels Airport in 2022 goed voor 776.000 ton cargo. De grootste luchthaven van België is tevens de preferentiële luchthaven in Europa voor pharma.

“Om onze nationale luchthaven verder te laten groeien en bloeien pleiten we met Voka KvK Vlaams-Brabant voor het afschaffen van de diabolotoeslag, de extra toeslag die je moet betalen op een trein met bestemming Brussels Airport en pleiten we onder andere voor een rechtstreekse hogesnelheidsverbinding met Brussels Airport. Maar ook vroege en late verbindingen zijn belangrijk voor medewerkers en passagiers." aldus Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Vlaams-Brabant.

 

Helena Polfliet

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging & Woordvoerder, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Neem contact op met