CD&V-voorzitter Sammy Mahdi trapt Voka-KvK Vlaams-Brabant zomerstages af op Paradise City festival ​

België, het land der zomerfestivals bij uitstek en dus geen betere plek om de Voka - KvK Vlaams-Brabant zomerstages kick-off te houden bij de start van de zomervakantie. CD&V-voorzitter Mahdi had de eer om dit jaar de allereerste Voka-KvK Vlaams-Brabant zomerstage van 2023 tot een goed einde te brengen als barmanager op het drukbezochte en steeds meer groeiende Paradise City Festival in Perk. De voorzitter van CD&V draaide een halve dag mee en kreeg daarbij een verrassende blik achter de schermen van het festival.

De keuze om dat te doen op Paradise City Festival was snel gemaakt. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi: “Wij Belgen zijn wereldtop in het feilloos organiseren van fantastische festivals. De duurzame component die Paradise City Festival zo typeert, maakt dit voor een Voka -KvK Vlaams-Brabant zomerstage des te interessanter. Bovendien mogen we trots zijn dat Vlaams-Brabant een innovatieve kweekvijver is voor heel wat grote en kleine festivals. Denk daarbij ook maar aan Horst in Vilvoorde of M-ID ZOMER in Leuven. Alles waar we als CD&V voor staan, krijgt hier op Paradise als het ware een doorvertaling: in uitstekend ondernemerschap, in duurzaamheid en in sterke betrokkenheid van de gemeenschap.”
Voor Mahdi is dit niet zijn eerste kennismaking met Paradise City Festival: “Ik kom al enkele jaren als gewone festivalganger om te genieten van de gemoedelijke sfeer hier. Ook de foodcourt met smaken van over heel de wereld alsook de idyllische locatie van het festival zijn een extra reden om elk jaar af te zakken naar Paradise City Festival met vrienden. Maar achter de schermen meedraaien was een totaal andere ervaring. Ik was naast van de strakke en professionele organisatie ook enorm onder de indruk van het aantal vrijwilligers dat hier het beste van zichzelf geven om de Paradise-gangers een topervaring te geven. Ook het uitgesproken groene karakter van dit festival spreekt tot de verbeelding en is een voorbeeld voor zoveel andere festivals in binnen- en buitenland.”

Paradise City vindt plaats in de tuinen van het Ribaucourt kasteel in Perk. Vorig jaar streken er zo’n 30.000 festivalgangers neer in Perk voor Paradise City en het festival blijft verder groeien, zonder haar eigenheid te verliezen. Het festival werd door de internationale non-profitorganisatie A Greener Festival bovendien benoemt tot één van de groenste muziekfestivals van Europa. Zo neemt het festival gerichte maatregelen met bijvoorbeeld een shift naar het gebruik van groene energie en de implementering van slimme mobiliteit op en naar het festivalterrein. Paradise City zet volop in op een grotere bewustwording en een positieve impact op het milieu in en rondom het terrein. Zo is de foodcourt van het festival dit jaar 100% vegetarisch en zette de organisatie een samenwerking op met BelOrta voor het gebruik van lokale en seizoensgebonden producten. Kampeerders worden er bovendien met het invoeren van een waarborg op gewezen hun plek proper achter te laten en hun afval juist te sorteren.

Zowel CD&V-voorzitter Sammy Mahdi als Daan Aeyels (Voka) en Sofie Bockaert (Voka - KvK Vlaams-Brabant) waren danig onder de indruk van de initiatieven die het festival onderneemt op vlak van duurzaamheid zonder dat de festivalgangers ook maar iets te kort komen.

Daan Aeyels (Voka Adviseur Welzijns- en Gezondheidsbeleid):Het is geweldig te zien wat zo’n ploeg jonge ondernemers voor elkaar krijgt en met welke innovatieve duurzaamheidsvisie zij dat doen. Daar kan men nog iets van leren. Daarvoor dient de Voka-zomerstage ook. Het kan voor politici een echte eyeopener zijn."
Sofie Bockaert (Voka Kamer Van Koophandel Vlaams-Brabant) vult aan: “Politici kunnen zien, horen en ervaren waar ondernemers van wakker liggen en hoe zij de uitdagingen van vandaag het hoofd bieden. De Voka zomerstages zorgen voor een verfrissende kijk op ondernemen in Vlaanderen en Brussel. Dit jaar nemen er trouwens een recordaantal politici deel aan de stages. In totaal zullen zo’n 124 politici deze zomer hun handen uit de mouwen steken.”
Kris Claes (Gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Vlaams-Brabant): “We willen bruggen slaan tussen de politiek en de bedrijfsvloeren. Op de zomerstages kunnen politici aan den lijve ervaren hoe onze ondernemingen elke dag maatschappelijke groei realiseren.
Het werd een onvergetelijke ervaring om mee achter de bar de festivalgangers zo snel mogelijk aan frisse pintjes en frisdranken te helpen zonder de kunst van het tappen te verloochenen. Sammy Mahdi: “Ik geef toe dat ik toch liever aan de andere kant van de toog plaatsneem, maar het was hoe dan ook een enorm leerrijke ervaring. Zo’n toogequipe is een geoliede machine waar ik alleen maar mijn grootste respect voor wil betuigen. Goed bezig, mannen!
Helena Polfliet

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging & Woordvoerder, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact