Bedrijven krijgen gratis begeleiding bij digitaliseren dankzij Voka Digihub 2.0

Bedrijven die stappen willen zetten in hun digitalisatietraject kunnen gratis terecht bij het vernieuwde Digihub-traject voor een analyse van hun project. Dit traject heeft als doel om expertise, begeleiding en financiële ondersteuning voor diepgaande probleemanalyses rond digitalisering aan te bieden. 50 % van de kosten van zo’n analyse worden gedragen door de overheid dankzij minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw Jo Brouns en 50% door Voka-KvK Vlaams-Brabant.

Met de steun van VLAIO heeft Voka de digitale maturiteit kunnen meten van zo’n 2.000 ondernemingen. Uit de Voka QuickScan, uitgevoerd bij bedrijven uit de regio ziet Voka dat het gemiddelde maturiteitsniveau van Vlaamse kmo's 2,54 op 5 is. Er is dus nog ruimte voor groei op digitaal vlak.

 

“De vragen die het meest voorkomen bij de ondernemers die onze QuickScan hebben ingevuld zijn gericht op het benutten van slimme data, machine learning, digitale trends en efficiëntere interne processen. Met Digihub kunnen we de toegang tot testinfrastructuur vergemakkelijken en kmo's helpen bij hun digitale omslag”, zegt gedelegeerd bestuurder van Voka KvK Vlaams-Brabant Kris Claes.

 

"Digihub brengt de kennis van onderzoekscentra binnen handbereik van KMO's. Specifiek in ons geval zorgde het ervoor dat we informatie uit een softwareprogramma live en gesynchroniseerd konden hergebruiken in een ander programma. Het laat ons toe om het beste van beide werelden te combineren en te implementeren, wat belangrijk is om groei in de toekomst mogelijk te maken” Bertrand Schrevens, zaakvoerder van Kulapro

Digitaliseren om beter te ondernemen

In 2021 zijn reeds Digihubs opgericht als toegankelijke ruimtes om te experimenteren. Uit de ervaringen binnen dit project blijkt dat de digitaliseringsbehoeften van ondernemingen steeds complexer worden. In een voortdurend veranderend digitalisatie-ecosysteem is het van cruciaal belang dat bedrijven begeleid worden tijdens hun groei en transitiefasen.

Vanuit Voka-KvK Vlaams-Brabant zijn we ervan overtuigd dat de juiste digitalisering kan leiden tot een breed scala aan voordelen, waaronder optimalisatie van producten en processen, rendementsverbeteringen, verhoogde klanttevredenheid en verbeterde kwaliteit, kortom een return on investment.” ​ Roel Raymaekers, Manager Duurzaam en Innovatief Ondernemen

Om de analyses uit te voeren werkt Voka-KvK Vlaams-Brabant samen met volgende partners: Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL), ​ Leuven Security Excellence Consortium (L-SEC), VUB, Erasmushogeschool Brussel, Flanders Make, ​ Sirris en Hogeschool UCLL.

Over Digihub 2.0

De Voka Digihub 2.0 is een experimenteerruimte waar ondernemingen terecht kunnen met al hun praktische vragen over digitale technologie. ​ Met steun van Europese middelen voorziet Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw, Jo Brouns, 50% van de financiering. De Voka Kamer van Koophandel neemt de overige 50% van de inbreng voor haar rekening.

Heb je vragen of vul je graag de Voka Quickscan in? Surf naar www.voka.be/digihub

Tiffany Mestdagh

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact