4 Vlaams-Brabantse bedrijven doen gooi naar titel van miK-Klimaatambassadeur 2022

3WPlus uit Asse, All Belgium Recycling uit Grimbergen, Scoptvision uit Herent en Segers&Balcaen uit Diest nemen het tegen elkaar op. Zij strijden voor de titel van mik Klimaatambassadeur. Vanaf vandaag kan iedereen zijn of haar favoriet een virtuele duw in de rug geven via de online stemcampagne.

Wat hebben een bedrijf dat mensen begeleidt naar energiezuinige woningen, kwaliteitsvolle kinderopvang en werk voor mensen die wat verder af staan van de arbeidsmarkt gemeen met een bedrijf dat bouwafvalmateriaal recycleert? Of een softwareplatform dat het voor mensen mogelijk maakt om op een zo efficiënt mogelijke manier te automatiseren in functie van de hernieuwbare energieproductie en de energieprijzen en een producent en drukker van flexibele verpakkingen? Op het eerste zicht niet veel, behalve dat ze allemaal afkomstig zijn uit Vlaams-Brabant. Wat hen verbindt is het feit dat zij, op hun manier, inzetten op klimaatneutraliteit en duurzaam ondernemen.

Diversiteit troef

Dat duurzaamheid niet alleen een modewoord is, bewijzen de vier bedrijven die strijden om de titel van miK Klimaatambassadeur 2023. Bedrijven hebben namelijk een niet te onderschatten impact en bijgevolg ook een verantwoordelijkheid in deze kwestie.

“Bedrijven uit onze provincie die zich bijzonder inzetten voor klimaatneutraal en duurzaam ondernemen geven we graag een duwtje in de rug. De winnaar van de prijs mag op tal van evenementen ervaringen uitwisselen via een community van organisaties en specialisten die klimaatneutraliteit ook hoog op hun agenda zetten. Zo zorgen we ervoor dat nog meer bedrijven binnen de provincie duurzaamheid hoog op de agenda plaatsen.” Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka-KvK Vlaams-Brabant

Met initiatieven als het VCDO (Voka Charter Duurzaam Ondernemen) en het miK wil Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant samen met de provincie Vlaams-Brabant ondernemers begeleiden in hun stappen naar duurzaam ondernemen.

“Het aanpakken van de klimaatverandering en het reduceren van de uitstoot van broeikasgassen zijn wellicht een van de belangrijkste wereldwijde uitdagingen. De huidige energiecrisis maakt de nood om zuinig te zijn met energie en om te investeren in duurzame energie nog acuter. Bedrijven spelen hierin een onmiskenbare rol en kunnen een fantastisch voorbeeld zijn voor andere bedrijven, maar ook voor ons allemaal. Daarom gaan we samen met Voka-KvK Vlaams-Brabant ook dit jaar op zoek naar een toonaangevend bedrijf dat een jaar lang het klimaatambassadeurschap op zich kan nemen!” Bart Nevens, Eerste Gedeputeerde Provincie Vlaams-Brabant

Milieu infopunt voor kmo’s

De provincie Vlaams-Brabant en Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant verenigen hun krachten in miK, het milieu-infopunt voor de kmo. Sinds 2014 verkiest miK elk jaar één bedrijf tot Klimaatambassadeur. De vorige winnaars zijn Harol (2021), Van Der Poorten (2020), Statik (2019), DNS Belgium (2018), ACE Packing (2017), Kasteelhoeve Wange (2016), Ecoworks (2015) en NNOF (2014).

Vorig jaar won Harol uit Diest de prijs
Vorig jaar won Harol uit Diest de prijs

Meer informatie over de stemming

Vanaf 10 oktober tot 6 december kan je via https://www.mikkmo.be/klimaatambassadeur/ stemmen op één van de 4 kandidaten. Via de website kan je kennismaken met de bedrijven aan de hand van een korte voorstelling, best practices en een filmpje.

Over miK

Naast de verkiezing van de Klimaatambassadeur ondersteunt en begeleidt miK bedrijven bij het zetten van stappen richting duurzaamheid, klimaatneutraal ondernemen en energiebesparing. Met miK willen de provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant ondernemers motiveren om duurzaamheid te integreren in het DNA van de onderneming.

Milieu infopunt voor de kmo - miK

Voka Charter Duurzaam Ondernemen - VCDO

  • https://www.voka.be/vlaams-brabant/vcdo
Tiffany Mestdagh

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Contact